LovingFood

"Snelle en makkelijke gerechten voor iedereen en elke dag"
Inloggen
Startpagina | Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht uit Napels. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken en is internationaal bekend.

Ingrediƫnten (voor ca. 4 personen) spaghetti-aglio-e-olio.jpg
400 gram spaghetti
2 stuks rode peper
1 bosje krulpeterselie
4 teentjes knoflook

grote scheut olijfolie, zwarte peper en zout
eventueel garnalen om er iets aan toe te voegen.

Bereiding
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin 400 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de blaadjes van 1 bosje peterselie. Hak de steeltjes fijn en leg de blaadjes apart. Pel 4 teentjes knoflook en snij in flinterdunne plakjes. Snij 2 rode pepers ook in dunne plakjes.

Schenk ondertussen een grote scheut olijfolie in een ruime koekenpan en zet hem op het laagst mogelijke vuur. Zorg dat de hele bodem bedekt is met olie.

Doe de steeltjes van de peterselie, de knoflook en de rode peper in de koekenpan en laat zachtjes ongeveer 3-5 minuten aanfruiten. Houd goed in de gaten en zorg dat de knoflook niet bruin wordt. Hak ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.

Voeg de spaghetti toe aan de koekenpan en roer de peterselieblaadjes erdoor. Voeg indien nodig voorzichtig wat kookvocht toe.

Bak de garnalen in een aparte pan en voeg bij de laatste stap toe aan de spaghetti. Garneer de pasta eventueel met geraspte Italiaanse kaas.