LovingFood

"Snelle en makkelijke gerechten voor iedereen en elke dag"
Inloggen
Startpagina | Hoofdgerechten | Risotto Carbonara

Risotto Carbonara


Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italiƫ. De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. In deze versie maken we er een heerlijke carbonara saus bij. Onderstaande recept is voor 4 personen.

Ingredienten :Risotto-carbonara-500x350.jpg

400 gram arborio rijst
1 liter kippen bouillon
125 gram spekreepjes
Bosje peterselie
Stuk Parmezaanse kaas (150/200 gram)
6 verse eieren
Eventueel een glas witte droge Italiaanse wijn
Zwarte peper uit de molen






Bereiding:

Bak de spekreepjes krokant en schep ze uit de pan, bewaar even in een schaaltje.

Verhit de bouillon, zodra het kookt laat je het op een laag pitje staan zodat het heet blijft.

Doe de risotto rijst in de pan met het vet van de spekjes, voeg eventueel een klein beetje olie toe en bak de rijst een paar minuten aan, blus het dan af met een glas wijn. Zodra de wijn is verdampt doe je een grote soeplepel bouillon bij de rijst en laat je de rijst het vocht opnemen terwijl je regelmatig roert.

Ondertussen rasp je de kaas, doe 2/3 in een kom en bewaar de rest voor de garnering op het laatst. Snij ook de peterselie fijn, doe ook hier 2/3 van in de kom en bewaar de rest ook voor de garnering.

Blijf bouillon bij de rijst doen en blijf het geheel roeren, herhaal dit steeds zodra de bouillon is opgenomen. Na ongeveer 20 minuten zou de rijst gaar moeten zijn en zal je bijna alle bouillon gebruikt hebben. Zelf proef ik dan altijd even, als de rijst nog iets hards heeft nog even doorgaan met de bouillon.

Doe 5 eierdooiers en 1 heel ei bij de geraspte kaas en peterselie in de kom. Meng het geheel goed door elkaar en doe er een flinke hoeveelheid versgemalen zwarte peper doorheen.

Als de rijst gaar is haal je het van het vuur, meng voorzichtig in kleine scheutjes het eimengsel door de rijst. Als je de rijst op het vuur zou laten zou het ei gaan stollen en krijg je korrels, dat is niet de bedoeling, het moet een vloeibaar geheel blijven maar wel gegaard worden door de warmte van de rijst.

Schep de risotto carbonara op borden of kommen, verdeel de spekjes er overheen. Garneer met de overgebleven peterselie en geraspte kaas.





#Hoofdgerechten