LovingFood

"Snelle en makkelijke gerechten voor iedereen en elke dag"
Inloggen
Startpagina | Hoofdgerechten | Mexicaanse ovenschotel de luxe

Mexicaanse ovenschotel de luxe


Deze Mexicaanse ovenschotel is gevuld met tortillachips, gehakt, maïs, bonen en natuurlijk gesmolten kaas.
Recept is voor 4 personen

Ingrediënten:Nacho-de-luxe-500x350.jpg
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 rode paprika
2 tl Mexicaanse kruidenmix https://www.lovingfood.nl/2021/12/13/mexicaanse-kruidenmix/
400 gram rundergehakt
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kidneybonen (400gr)
1 blikje mais (150gr)
1 verse jalapeño peper
150 gram geraspte kaas
1 zak tortilla chips
125 gram crème fraîche
Olijfolie
Zout en peper


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Pel en snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Snijd de jalapeño in plakjes.

Snijd de paprika in kleine blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat dit, samen met de mais, uitlekken.

Doe circa 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur. Doe het gehakt erbij en rul dit. Voeg vervolgens de Mexicaanse kruidenmix en de paprika toe. Schep het mengsel regelmatig om en bak het geheel nog een paar minuten.

Voeg nu ook de tomatenblokjes, kidneybonen en de mais toe en roer door. Laat dit mengsel nog een paar minuten op laag vuur doorpruttellen zodat het vocht wat verdampt. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Verdeel het gehaktmengsel over 4 ovenvaste kommen. Steek vervolgens de helft van de tortillachips hierbij, laat de rest over om extra mee te dippen. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en verdeel de plakjes jalapeño erover.

Doe de ovenschotel ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de kaas naar wens is gesmolten.

Serveer met de rest van de tortillachips en de crème fraîche.



#Hoofdgerechten