LovingFood

"Snelle en makkelijke gerechten voor iedereen en elke dag"
Inloggen
Startpagina | Italiaans

Italiaanse gerechten

(of in ieder geval een poging tot...)

Hoofdgerechten


risotto-prei-salami-471x350.jpg
Risotto met prei en salami

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken kunnen andere ingrediënten toegevoegd worden, zoals vis of vlees, kruiden en een groentemix, vaak gelardeerd met Parmezaanse kaas.









Risotto-carbonara-500x350.jpg
Risotto Carbonara

Carbonara of alla Carbonara is een Italiaanse bereiding die meestal met spaghetti wordt gegeten, maar wist je dat je het ook met bijvoorbeeld risotto kan combineren? De saus wordt bereid met arme ingrediënten als buikspek of wangspek, kaas, ei of eidooier en zwarte peper.








spaghetti-aglio-e-olio.jpg
Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een traditioneel Italiaans pastagerecht uit Napels. Het is een typisch gerecht van de Napolitaanse keuken en is internationaal bekend.









kabeljauw-pasta-pesto-521x350.jpg
Oven kabeljauw pesto

Eenvoudig gerecht, wel belangrijk om zelf je pesto te maken, op deze pagina zie je hoe: Pesto.
De tomaatjes worden heerlijk zoet als ze in de oven zijn geweest, samen met de pasta pesto en de vis geeft dit een heerlijke balans in het gerecht.
















Desserts


tiramisu-500x350.jpg
Tiramisu

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.










panna-cotta-500x350.jpg
Panna cotta met aardbeien

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis-ingrediënten zijn room, suiker en gelatine.